Terugblik jaarvergadering Vreewijk

De jaarvergadering werd goed bezocht, naast het bestuur waren er ongeveer 40 wijkgenoten bij aanwezig.

  1. Wisseling van bestuur: voorzitter Huib Ribbens en secretaris Judith Vastenburg treden dit jaar af als bestuurslid. De officiële bestuurswissel laat nog even op zich wachten. Op een oproep voor nieuwe bestuursleden hebben twee mensen zich aangemeld: Judith Vlot en Brigit van Haaster. Judith Vlot is in juni 2023 in de wijk komen wonen en kijkt nog even aan welke rol ze in het bestuur wil en kan vervullen. Brigit van Haaster woont sinds 1984 in de wijk en heeft toegezegd secretariswerk te gaan doen, maar kijkt ook nog even aan hoe breed ze deze functie wil en kan gaan vervullen. De oproep voor nieuwe bestuursleden blijft van kracht! Volgens de statuten mag het wijkbestuur bestaan uit 9 wijkgenoten en dat is ook wenselijk, taken kunnen dan beter worden verdeeld. Dus als je het leuk vindt om een bijdrage te leveren aan de wijk, kom dan een keer kennismaken tijdens een bestuursvergadering die ongeveer eens in de 6 weken wordt gehouden.
  2. Mededelingen & commissies
    Dank aan alle vrijwilligers binnen de verschillende commissies!
    Studentenflat Rijn- en Schiekade
    Onderdeel van de renovatie van de studentenflat is dat de balkons gesloten worden om
    geluidsoverlast te beperken. Ook worden er zonnepanelen op het gebouw aangebracht.
    Plannen voor vergroening rondom het gebouw zijn niet bekend. Over ongeveer een half jaar worden de definitieve plannen bekend gemaakt. De gemeente is verantwoordelijk voor het goede verloop van de renovatie.
    Humanities Campus
    Direct omwonenden van het universiteitscomplex hebben een brief ontvangen over de voortgang: in mei of juni dit jaar is de oplevering van het nieuwe gebouw en gaat de Patersbrug ook weer open.
  3. Verslag van de kascommissie
    De kascommissie heeft de jaarrekening goedgekeurd en décharge verleend aan penningmeester Joelle.
    Op de vraag waarom de kosten voor communicatie zo opvallend hoog zijn antwoordt Joelle dat de kosten van uitprinten zo hoog zijn. Huis aan huis bezorgen van nieuwsbrieven is nog steeds nodig om iedereen in de wijk te bereiken. Er wordt binnen het bestuur nagedacht over een goedkopere manier van informatie verspreiden. Onderzocht wordt bijvoorbeeld of het plaatsen van een groot berichtenbord in park Hortuszicht mogelijk is. Vanuit de zaal worden opties als een muurkrant of wijkomroeper genoemd.
  4. Duurzaam wonen in de Vreewijk
    Roland Koster (Jan van Goyenkade 42) licht z’n initiatief toe om wijkgenoten met huizen die duurzaam en energiezuinig gemaakt moeten worden, met elkaar te verbinden.
    Wil je hieraan meewerken, meld je aan bij Roland. De groep wijkgenoten kan gezamenlijk werken aan: – uitzoeken van de verschillende mogelijkheden – elkaar helpen met bijvoorbeeld isoleren (eerste vereiste) – nadenken over betaalbare oplossingen – wat zijn de beschikbare subsidies – gezamenlijke inkoop – de grote hoeveelheid informatie op internet over verduurzamen van woningen toegankelijk en hanteerbaar maken. EnergiekLeiden kan adviseren aan de hand van advies van Erfgoed Leiden.
  5. Rondvraag
    Gaat de Kunstroute door?
    Er zijn mensen nodig om de Kunstroute te helpen organiseren. Meld je aan bij het bestuur als je hier belangstelling voor hebt. Er is nog geen datum vastgesteld.
    Is er nog hulp nodig voor de Oekraïners die in Groenhoven worden opgevangen?
    Dat is nog niet duidelijk, Incluzio gaat de opvang van de 100 Oekraïners coördineren. Het is de bedoeling dat de opvang start rond 1 juni en eind 2025 eindigt. Daarna begint de renovatie van Groenhoven.

1 reactie

Opgeslagen onder Nieuws

Een Reactie op “Terugblik jaarvergadering Vreewijk

  1. Kok Van Der Meer

    dag Judith en anderen, dank voor het verslag van de jaarvergadering,over de vergroening van de studentenflat een vraag;Hebben jullie als buurtcomité nog met DUO gesproken over vergroening van de gevels?Ivo van Sprundel (fractielid groenLinks in de gemeenteraad) heeft een gesprek met ze gehad en vertelde dat ze daar best over willen nadenken, maar dat het nog even zou duren voordat met de renovatie wordt begonnen. Begrijp ik uit jullie verslag dat men al hard bezig is met de plannen en dat er een wijkcommissie voor is? Hartelijke groet, Kok

Plaats een reactie